Kujt do t’i shkonte Çmimi Nobel në vitin 1130?

Qytetërimi islam mbizotëroi botën për më shumë se 800 vjet (gjatë periudhës 630-1430). Bota islame, me gjuhën e vet arabe, zuri vendin e parë në fusha të ndryshme të shkencës. Shkenca arriti në kulmet e saj gjatë një periudhë të quajtur “Epoka e Artë Islame”, kur doli një numër i madh i shkencëtarëve muslimanë, të cilët shkëlqyen në disiplinat: mjekësi, astronomi, aritmetikë, gjeometri etj. Shumë studentë nga vende të ndryshme të botës shkonin të mësonin tek ata. Librat dhe hulumtimet e tyre i rezistuan kohës dhe u studiuan në shumë universitete në mbarë botën, siç është rasti me librat e dy shkencëtarëve: Ibën Sina dhe El-Khavarizmi dhe të dijetarëve të tjerë gjenialë, librat e të cilëve studioheshin në universitetin prestigjioz të Sorbonës në Francë deri në vitet 20’ të shekullit të kaluar.

Register or Login with your Social Account

Register or Login by Email for free download
Please, log in
Description

Panels: in longitudinal and transverse dimensions of A2 dimensions.

Longitudinal banners: Size: 80cm * 200cm

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kujt do t’i shkonte Çmimi Nobel në vitin 1130?”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Islamic civilization

Parturient ut id tellus vulputatre ac ultrlices a part ouriesnt sapien dignissim partu rient a a inter drum vehicula. Ornare metus laoreet tincidunt eros rolem tristique pretium malada.

Cras rhoncus vivamus luctus platea arcu laoreet selm. Curae est condenectus sed hac a parturient vestibulum.

technical description

OUR ADDRESS

New York

56 E. Fieldstone Street
Summerville, SC 29483

Email:  [email protected]
Phone:  +18 (0) 545 77 32

Paris

28 Boulevard des
Capucines, 75009

Email:  [email protected]
Phone:  +18 (0) 545 77 32

CONTACT US

Whether you’re looking for answers, would like to solve a problem, or just want to let us know how we did, you’ll find.

Register

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.