Xhamia e Profetit (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!)

Xhamia e Profetit (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) është një nga xhamitë më të mëdha në botë. Zë vendin e dytë ndër vendet e shenjta në Islam (pas Xhamisë së Shenjtë në Mekë). Këtë xhami e ndërtoi Profeti Muhamed (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) kur u vendos në Medinë pas shpërnguljes së tij nga Meka në vitin 622 pikërisht pranë shtëpisë së tij në një tokë ku ishin tharë palmat e dy jetimëve. Profeti (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) e bleu prej tyre këtë tokë dhe pastaj ndërtoi xhaminë me degë e trungje palmash afërsisht brenda një perimetri 50 X 50 metra (gjatësi & gjerësi). Një pjesë të xhamisë e mbuloi dhe në fund të saj bëri një vend për strehimin e të huajve dhe të varfërve.

Register or Login with your Social Account

Register or Login by Email for free download
Please, log in
Description

A0 size paper plate printed on glossy paper.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Xhamia e Profetit (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

technical description

OUR ADDRESS

New York

56 E. Fieldstone Street
Summerville, SC 29483

Email:  [email protected]
Phone:  +18 (0) 545 77 32

Paris

28 Boulevard des
Capucines, 75009

Email:  [email protected]
Phone:  +18 (0) 545 77 32

CONTACT US

Whether you’re looking for answers, would like to solve a problem, or just want to let us know how we did, you’ll find.

Register

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.